2 тур РОС-чемпіонату Житомирського району з футболу

Вже традиційно на початку футбольного сезону в Житомирському районі ми зустрілись із головою Житомирської районної федерації футболу Русланом Павлюком.
pavlyuk
– Руслане Віталійовичу, вітаю Вас із початком нового сезону і розкажіть, будь ласка, що нового нас очікує в 2013 році?

– Дякую за вітання. Початок сезону це, звичайно, свято якого з нетерпінням чекала чисельна армія любителів футболу в Житомирському районі. А щоб Ви зрозуміли наскільки ця армія дійсно чисельна одразу повідомлю, що на старт нового сезону вийшло 33 команди району, які розподілені на три ліги згідно спортивного принципу – це Вища ліга, перша та друга ліги. В кожній команді 24 гравці, але додайте до цього представників команд, тренерів, спонсорів, обслуговуючий персонал, вболівальників і зрозумієте, що це дійсно «армія» любителів футболу.

Окрім чемпіонату району восени буде проведено розіграш Кубку району. 18 травня вже було проведено відкриття футбольного сезону де окрім офіційної частини вперше відбулась гра за Суперкубок Житомирського району між чемпіоном 2012 року командою «Танкіст» (Новогуйвинське) та володарем Кубку району 2012 року командою «Атлет» (Гуйва).

25 травня в с. Іванівка відбувся турнір серед ветеранських футбольних команд, який ми і надалі плануємо підтримувати і розвивати.

Приємно, що велику увагу та підтримку ми відчуваємо від районної влади з якою у нас налагодженні гарні взаємовідносини. Практично всі голови сільських рад розуміють важливість підтримки футбольної команди в своєму селі і не відмовляються надавати посильну підтримку у розвитку футболу.

– У деяких ЗМІ звучала інформація, що Ви плануєте проводити не лише районні а й інші турніри, це правда?

– Так, це дійсно правда. Ми уклали договір з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради на проведення чемпіонату міста Житомира 2013 року. Вже відбулись перші збори представників команд, які бажають взяти участь у чемпіонаті, а 11 червня ми плануємо розпочати цей турнір.

Також у планах на цей рік проведення розіграшу Кубку Чемпіонів Житомирської області серед сільських команд, який ми проводили і в 2012 році.

Також у нашій розмові взяв участь заступник голови ЖРФФ Руслан Маєвський.
maevskiy
– Розкажіть докладніше про формат цьогорічного чемпіонату.

– Як уже сказав Руслан Віталійович на старт чемпіонату вийшло 33 команди. Приємно, що у порівнянні з минулим роком у нас з’явились нові команди: Тетерівка, «Енергія» (Гадзинка), «Юніор» (Садки), Калинівка, «Чайка-2» (Глибочиця), Кодня-2, «Кристал» (Озерне). У Вищій та першій лігах змагатимуться по 12 команд, а у Другій лізі 9 команд. У всіх лігах спочатку команди зіграють в одне коло після чого перша шістка команд ще в одне коло боротиметься за призові місця у своїх лігах, а друга шістка боротиметься за право залишитись у своїй лізі.

– А як складається ситуація з футбольними полями у районі?

– Це дуже важливе питання, і приємно, що з кожним роком ситуація у нас покращується. Вже зараз ми маємо 15 футбольних стадіонів, а незабаром буде відкрито стадіон у Глибочиці. Звичайно, не скрізь ми маємо якісне поле та інфраструктуру навколо поля. Проте з кожним роком команди намагаються покращувати і якість газону і умови для учасників матчів та вболівальників. Потрібно розуміти, що НСК «Олімпійський» теж не відразу збудувався, і у наших реаліях життя важко відразу зробити стадіон. Але приємно, як я вже говорив, що з кожним роком на стадіонах відбуваються покращення.

Що ж подякуємо керівникам Житомирської районної федерації футболу за приємну розмову, і закликаємо любителів футболу на матчі чемпіонату Житомирського району.

До вашого відома представляємо результати матчів 2 туру:

ВИЩА ЛІГА
«ЕКСПРЕС» (Висока Піч) – «АТЛЕТ» (Гуйва) 0:3 (0:2)
«КОЛОС» (Ліщин/Лука) – «МЕТЕОР» (Василівка) 4:0 (0:0)
«ПРОФІЛЬТЕХ» (Іванівка) – КОДНЯ 7:1 (2:0)
«ЧАЙКА» (Глибочиця) – КАМ’ЯНКА 2:0 (0:0)
«ОЛІМПІК» (Слобода-Селець) – «ТАНКІСТ» (Новогуйвинське) 1:4 (0:2)
САДКИ – «ПРОМІНЬ» (Левків) 2:1 (1:1)

ПЕРША ЛІГА
«ПРОФІЛЬТЕХ-2» (Іванівка) – «СОКІЛ» (Вертокиївка) 2:1 (0:0)
ДЕНИШІ – «ТАНКІСТ-2» (Новогуйвинське) 0:8 (0:4)
СІНГУРИ – СТАНИШІВКА 3:0 (1:0)
ТЮТЮННИКИ – ОЛІЇВКА 3:3 (0:2)
«СТАНДАРТ» (Піски) – ДОВЖИК 4:3 (1:0)
ТРОЯНІВ – «АВАНГАРД» (Березівка) 1:1 (1:0)

ДРУГА ЛІГА
КЛІТЧИН – ТЕТЕРІВКА 1:3 (0:2)
«ЕНЕРГІЯ» (Гадзинка) – КОДНЯ-2 0:5 (0:4)
ВЕРЕСИ – «ЧАЙКА-2» (Глибочиця) 0:4 (0:1)
КАЛИНІВКА – «КРИСТАЛ» (Озерне) 1:4 (0:3)

Руслан Травневий

Спонсори та партнери
href="http://www.zhoff.org.ua/">


Ми в соцмережах